https://www.facebook.com/MarinaNezbailo

четвер, 11 червня 2020 р.

Дитячі книги про домашніх тварин☺️📚💙

Захопливі, мудрі й дотепні казки про тварин завжди користувалися популярністю серед слухачів, і сьогодні у творах багатьох авторів зринають лапи і хвости. Історії про домашніх улюбленців – особлива категорія книжок, котрі зворушують і вчать любові до ближнього – меншого, беззахистнішого, але відданого друга. Часом вони смішні й дивакуваті, часом – щемкі й болісні, але завжди промовляють до самого серця.


Бабусина господа", Катерина Міхаліцина, Наталка Гайда

Хто живе в бабусиній господі? Якщо уважно пригледітися, роззирнутися довкола, прислухатися, то виявиться, що тут дуже багато цікавих мешканців: ласий до сметанки котик, і збитошні мишенята, і кумедний пес Бровко, і кроленята, каченята, гуси, ластівки, і ще багато іншої живності – тваринок, птахів, комашок, з якими варто подружитися.

***

"Містер Піп", Тереза Роув

Яскрава книжка-картинка про смугастого красеня-мурчика. Містер Піп добре попоїв і готовий поспати, але це нелегко. На заваді стають то пилосос, то телефон, то собака. Чи знайде він тихе місце для відпочинку?

***

“Плутон”, Валентина Вздульська, Інна Черняк

Зворушлива історія про хлопчика Марка, який переживає втрату вірного пса Плутона. Туга не дає дитині помітити зародження нової дружби, але маленька собачка Ванілька своєю життєрадісністю розтоплює серце хлопчика.

***

Книжки про корову Лізелотту, Олександр Штеффенсмайер

Кумедна і симпатична поштова корова Лізелотта повсякчас втрапляє у різні халепи та пригоди, з яких часом не виплутатися без допомоги її сільських друзів: курей, свиней, поні, кози і собаки. Наразі видано три книжки про Лізелотту: "Лізелотта ховається", "Лізелотта захворіла" та "Лізелотта не може заснути". 

***

"День народження", Таня Стус, Ірена Панаріна

Книжка з серії "Читальня". Міська дівчинка Даринка святкує свій День народження в селі, у великому родинному колі. Серед інших подарунків вона отримує курочку на ім'я… Мишко. Подальші пригоди Мишка та Даринки запрошують читача поміркувати над тим, що і як впливає на пошук свого "я". Це історія про силу родини, дружби та любові.

***

"Як зрозуміти козу", Тарас Прохасько, Мар'яна Прохасько

Третя книжка з серії про дотепну родину кротів, котра потішить і дітей, і дорослих, які не забули, як то – бути дитиною. Адже лише дитина може писати листи Миколаєві, щиро вірячи, що від нього можна просити і отримати геть усе – від мандаринок до летючого корабля. І вже на цьому кораблі з поетичною назвою "Метафора" можна вирушити в мандри до моря – разом з Муркавкою, Повзом та їхніми друзями. Можна замешкати на острові та навчитися розуміти навіть… козу.

***

Дві книжки про 36 і 6 котів, Галина Вдовиченко, Наталка Гайда

36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих розбишак оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів. Ці коти здатні вчинити ще той безлад, проте вміють повеселитися, допомогти, коли треба, і навіть готові розслідувати загадковий злочин.

***

"Паці на паті", Софі Шмід

Кумедна книжка-картинка про нечемну компанію свинок. Вас ніколи не запрошують на гостину? Може, ви просто неправильно поводитесь за столом? Перед вами найкращий посібник для всіх, хто мріє навчитися хороших манер. Прислухаючись до порад цієї веселої та корисної книжки, будь-яке порося стане вихованим чистьохою.

***

"Розшукується Зіна", Юлія Лактіонова, Романа Рубан

Однієї весняної днини, коли усі були вдома і ніщо не віщувало біди, через не щільно зачинену хвіртку, Зіна вибігла з двору та швидко побігла у напрямку річки… "Розшукується Зіна" – це історія про те, як легко іноді втратити тих, хто поряд, і наскільки важливо знати звички, смаки та вподобання своїх близьких. Читайте про пригоди собаки Маєчки та її собачо-котячої родини.

***

Книжки про баранчика Рассела, Роб Скоттон

Познайомившись із Расселом, ви вже ніколи його не забудете, – цей кучерявий баранчик не залишає байдужими ні дітей, ні дорослих. Чи вдасться допитливому баранцю подолати безсоння, допомогти Санті рознести подарунки та знайти загублений скарб Жаболуків? Дізнаєтесь з книжок Роба Скоттона "Баранчик Рассел", "Баранчик Рассел і Різдвяне Диво" та "Баранчик Рассел і загублений скарб".

***

"Велика книжка кролячих історій", Женев'єва Юр'є

В одній кролячій родині підростають милі, але дуже непосидючі кроленятка – четверо синів і донечка. Вони й на мить не вгомоняться й раз у раз потрапляють у дивовижні пригоди. Напрочуд красива книжка містить 15 історій про диво-кроликів Розмаринчика, Горицвітика, Сироїжика, Кульбабки та Піруетти.

***

"Ліза і друзі. Сім’я/Lisa and Friends. Family", Олександра Орлова, Катерина Підлісна

Яскраво проілюстрована весела книжка-білінгва про трьох друзів, їхні сім'ї та домашніх тварин. Соня має чудового папужку, а її бабуся вміє шити одяг для ляльок. Мартін усе знає про море, адже він – син і онук справжніх моряків, а ще у нього є кумедний песик. А чим особлива родина Лізи і чи матиме вона колись домашнього улюбленця? Про це маленькі читачі дізнаються з книжки, а заразом збагатять свій словник активною англійською лексикою.

Немає коментарів:

Дописати коментар