https://www.facebook.com/MarinaNezbailo

неділю, 3 травня 2020 р.

Таємниці знаменитих книг🙈☺️📚

Багато відомих літературних творів мають свої секрети і таємні історії. 
І часом читати про них не менш цікаво, ніж самі книги. 
Пропонуємо вам дізнатися трохи нового про книги, які здавалися нам такими знайомими.

Маленький принц, Антуан де Сент-Екзюпері

Всі герої казки мають своїх прототипів. Образ самого принца глибоко автобіографічний - це Екзюпері в дитинстві. Роза, яку Маленький принц любить і охороняє, - його красива, але примхлива дружина, латиноамериканка Консуело. А Лис - це Сільвія Рейнхардт, хороший друг Екзюпері, яка допомагала йому у важкі часи.

Таємничий острів, Жюль Верн

Відомо, що Жюль Верн зазвичай писав свої романи, ґрунтуючись на власних наукових знаннях. Але в "таємничому острові" він навмисно зберіг в таємниці одну деталь: в описі способу виготовлення нітрогліцерину для підриву гранітної скелі не вистачало каталізатора (платини), без якої вся ця затія ніколи б не спрацювала.

Аліса в країні чудес, Льюїс Керол

Персонажі Капелюшник і Шалений Заєць походять з двох англійських приказок: "Божевільний, як капелюшник" і "божевільний, як березневий заєць". Приказка про Капелюшника пов'язана з тим, що за старих часів при виготовленні фетру для капелюхів використовувалася ртуть, хронічне отруєння якою викликає психічні розлади. А божевілля березневих зайців пояснюється шлюбним періодом, котрий розпочинається навесні.

Гаррі Поттер і в'язень Азкабану,    Дж.К. Роулінг

Коли книга "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану" була випущена у Великобританії, видавець, щоб уникнути прогулів, попросив власників книгарень не продавати книгу, поки школи не закриються на один день.

Марк Твен, "Пригоди Тома Сойєра"


Марк Твен стверджував, що його книга "Пригоди Тома Сойєра" була першим літературним твором, рукопис якого був надрукований на друкарській машинці. Однак дослідники стверджують, що першою такою книгою став його ж витвір "Життя на Міссісіпі".

Немає коментарів:

Дописати коментар