https://www.facebook.com/MarinaNezbailo

понеділок, 25 травня 2020 р.

Читання зі смаком☺️📘📚

Смачна книжка — це така, що атмосферно зваблює вареничком, тістечком чи ще яким смаколиком, це така, що надихає піти на кухню і зготувати якийсь шедевр, навіть якщо тобі п’ять років. 
Смачна книжка — це магія, що здатна крізь сторінки торкнутися всіх п’яти чуттів і збудити неабиякий апетит
Перелік книжок про кухню і смаколики від українських видавців стане у пригоді маленьким гурманам та їхнім батькам. Смачного Вам! 


Оксана Лушевська, Лана Світанкова "Солька і кухар Тара-пара" 



Смакота — річ, звісно, дуже приємна, однак не така проста, як здається на перший погляд. Бо що, скажімо, у вас передовсім асоціюється зі словом «смакувати»? Напевне, розмаїті смачненькі страви, які приносять задоволення, покращують настрій та самопочуття. І ви маєте рацію — однак не на всі сто відсотків, а приблизно… на п’ять.

Погляньте на смакоту інакше — і тоді ви разом із дітьми зможете смакувати сонячний ранок, сімейні прогулянки, дощик, спілкування з друзями, пригоди, книги, сон. І навіть якщо звідкись усе ж вигулькне поганий настрій, як це сталося з відомим кухарем Тара-патою, варто уважно роздивитися довкола і не проґавити свого рятівника, а нагодувати його чимось смачненьким. Солька ж як ніхто знає, що зазвичай щастя ховається простісінько перед носом — удома!
У цій книзі ви знайдете: цікавезну повість, розкішні ілюстрації, рецепти 30 страв, сторінки для записування улюблених сімейних рецептів, правила сервірування столу і навіть закладку.
Катя Галицька, Ольга Черепанова "Книжка-зїжка" 
Ця книжка — своєрідний гід кухнею для дошкільнят. Невеличкі замітки про дівчинку Лізу та її родину, яскраві малюнки й інтерактивні завдання допоможуть маленьким читачам зорієнтуватися у світі каганців і ополонників, дізнатися секрети приготування каші чи яйця до сніданку, майстрування бутербродів-клоунів чи канапок-корабликів, а також вберегтися від помилок та небезпек, які можуть чекати їх на кухні.
Зірка Мензатюк
 "Зварю тобі борщику" 
У цій книжечці всі казки не лише веселі й цікаві, але ще й дуже смачні. Бо коли їх читаєш, то слинка котиться. І відразу хочеться разом з Олесею та Івасем, героями цих казок, скуштувати запашного борщу, смачнючих вареників, солодких млинців та інших українських страв, які живуть не лише на вашому столі, а й у казці.

Юлія Галаніна "Пригоди кухарчука Бублика" 

Кухарчук Бублик пакує свою дорожню скриньку. Ще б пак, на нього чекає подорож, яка випадає раз на десятки років, — подорож на турнір із кулінарного мистецтва до Архіпелагу Какао! А ще на нього чекають нові знайомі — пацюки Сільничка і Скупар, набряклий язик, погоня Золотих Сережок, викрадені перли, зниклий Головний Кухар, полон… Втім, карколомні халепи вимагають карколомних рішень. Як виборсатися з отого всього — вирішувати Бубликові, тітоньці Гірошимі та решті акватиканської команди.
 Віолетта Борігард
 "Принцеса - кухарка" 
Перед Вами МАЛЮВАЛЬНА ІСТОРІЯ. Читаючи її, дайте волю своїй фантазії, бо в цій книжці можна розфарбовувати будь-що в будь-який колір і малювати скрізь, де заманеться! Тому в кожного вийде власна особлива історія про принцесу Нісоль, яка почала займатися геть неналежними принцесі справами. Якось вона випадково потрапила на королівську кухню, де все було не до ладу: то банан не чиститься, то вогонь в печі погасне, а то і зграя голодних котів нападе. А тут ще й головний кухар Тілі-Тісто десь подівся! Хто ж врятує королівський обід, на який запрошено так багато гостей?
Маленька принцеса розраховує на твою допомогу. Щоб їй допомогти, зовсім не обов’язково вміти куховарити, варто лише взяти улюблені олівці, фломастери чи фарби та почати читати історію.
Олександра Орлова 
"Подорож до країни Мурвіль
Хоч у цій книжці йдеться не про кухарів, а про котів-мандрівників, але своєму статусу "найсолодшої книжки про котиків" вона цілком відповідає. Почати слід з того, що песонажі тут носять справді смачні імена: Кексик, Зефір, Вафелька, Іриска, Карамелька, Вареник, Медунка. А скільки делікатесів чекає на маленьких читачів на сторінках книжки! Тут вам і базилікові ковбаски, і пиріжки з паштетом, і оладки зі сметаною, тюфтельки з картоплею та мідії у напівмушлях з лимонним соусом. Про десерти можна й не згадувати, то взагалі — суцільна пісня для ласунчиків!
Сильвія Плат
 "Кухня пані Вишеньки"
Якось помічники пані Вишеньки захотіли помінятися своїми ролями на кухні. Міксер і Духовка надумали прасувати, Праска — пекти вафлі, Пралька — бісквіт, а Кавоварка прагнула скуштувати морозива…
І маленькі домовички, які пильнують лад у кухні пані Вишеньки, дозволили кухонним мешканцям виконувати не свою роботу. Але чи впораються вони з нею?... 

Немає коментарів:

Дописати коментар