https://www.facebook.com/MarinaNezbailo

вівторок, 26 травня 2020 р.

З нірки - в казку🤗🐁📚

Підсумовуємо Тиждень дитячої книги - Національний музей літератури ...
Мишенятка здавна чинили загрозу для книжок: скільки прикрощів завдали вони бібліотекарям, тим не менше, стали натхненням не для одного дитячого письменника. Маленькі, кумедні та спритні — вони зачаровують малюків, бентежать дорослих і дражнять котиків. Вони постають у книжках мандрівниками та дослідниками, пустунами й ласунчиками, майстрами, музикантами та порадниками. Ось вам перелік книжок, цілковито присвячений шкряботушкам та їхнім родичам.


Елвін Мозер 
"Мануель і Діді" 
Двійко спритних та винахідливих мишенят Мануель і Діді мають захопливе життя, а книжка Ервіна Мозера — своєрідний календар їхніх пригод: у кожну пору року, в спеку чи негоду мишенятка знаходять розваги, винаходять пристрої, втрапляють у халепи й виплутуються з них з незмінним оптимізмом і мишачою мудрістю. Кожна історія супроводжується кумедними малюнками автора і складається всього з кількох речень — в самий раз для читайликів-початківців.

Барбара Рід 
"Миша з метро" 

Як і чим живуть миші під містом, що таке Щедрий Закут та Край Тунелю і чи є краще місце для мишеняти, ніж станція метро? На ці питання відповість мишко-книжка Барбари Рід "Миша з метро". Маленькі читачі відправляться у небезпечну, але повну чудес мандрівку з симпатичним мишеням Шастиком, переборють страх перед чудовиськами та зустрінуть нових друзів.

Надійка Гербіш
 "Пригоди маленького сірого мишенятка" 
Чотири книги Надійки Гербіш з серії про Мишенятка покажуть малюкам красу й загадковість цього світу, навчать називати кольори, дерева і квіти, рахувати, а ще розкажуть про мінливість природи, важливість бути потрібним, чуйним, люблячим відкритим до світу, але відданим своєму дому.

Каріна Схапман 
"Мишачий дім Сема і Джулії" 
Нідерландська майстриня Каріна Схапман створила казкову модель мишачого світу — маєток з картону і пап’є-маше, з безліччю красивих деталей та дрібниць, а мешкають там маленькі вовняні мишки. Зрештою, дивовижна споруда опинилася на сторінках книги про мишенят Сема і Джулію, де вони просто живуть, спілкуються з сусідами, граються, печуть млинці, будують таємну хатку та влаштовують собі всілякі розваги. Історії про них невимушені, але зворушливі, до того ж, розглядати чудові ілюстрації книги можна нескінченно.

Наталія Чуб 
"Як мишка Летиція літала на місяць" 
Одна маленька мишка на ймення Летиція вірить, що місяць — це величезний шматок ароматного, дірчастого сиру, і мріє потрапити на нього. Дива трапляються, й однієї ночі добра мишача фея відправляє Летицію в самій лише рожевій піжамці прямісінько на місяць, який дійсно виявляється сирним мишачим королівством зі своїми мешканцями і поважною королевою.

Андрій Курков
 "Маленьке левеня і львівська мишка" 
Казка, яку написав відомий у всьому світі прозаїк Андрій Курков, вийшла дуже львівська, адже головними героями є маленьке левеня, що народилося у Львівському цирку, і мишка, мешканка однієї з львівських вулиць. Це казка про те, що той, хто боїться, завжди здається меншим, аніж є насправді, і навпаки: той, хто безстрашно рятує друга, відразу виростає в очах інших. Ілюстрував казку Мар’ян Пирожок, художник, який давно і зі смаком малює Львів. Отож книга стане своєрідною прогулянкою закапелками Львова.

Дана Кавелі 
"Неперевершений Сильвестр"
Маленьке мишеня Сильвестр було зовсім самотнє, адже ніхто не хотів мати за друга сіру мишу. Одного дня, почувши, як хлопчик грає на скрипці, Сильвестр змайстрував собі з маленького ключика скрипку і... це змінило його життя.Чудову історію про дружбу мишеняти і хлопчика написала й намалювала талановита 19-річна художниця з Мелітополя Дана Кавелі, студентка видавничо-поліграфічного факультету КПІ.
До речі, після знайомства з цією книжкою багато хто з вас перестане боятися мишей. 


Немає коментарів:

Дописати коментар