https://www.facebook.com/MarinaNezbailo

неділю, 31 травня 2020 р.

Книжкові канікули📚🌞📌

Літо — час відпочинку, веселощів, пригод і... книжок. 
Яку історію запропонувати дітям для читання, аби вони захопилися, потішилися й полюбили літературу як таку? Над цим питанням протягом літніх канікул замислюється чимало батьків. Наступний перелік стане в пригоді всім, хто шукає якісні, яскраві на малюнки і враження, дитячі українськомовні книжки.


"Нечуй невимушений" 
Олександра Орлова

Вік: 8—12
Літування в селі в бабусі не може бути сповнене пригод? Ще й як може, якщо твоя Ба дотепна, а її кіт має дев’ять життів і весь час потрапляє в халепи. Це історія про одне літо хлопчика Остапа, про дружбу, довіру та примирення, про витівки й вигадки, про вечірні посиденьки біля вогнища і читання чарівних книжок, але найбільше — про кота, гідного стати героєм дитячого записника, а можливо, і справжньої газети.

"Шпулька, Пташка і я"
 Еллен Карлсон

Вік: 7—10
Дебютна книжка шведської письменниці Еллен Карлсон, за яку письменниця отримала найпрестижнішу нагороду Швеції в галузі літератури.
Це зворушлива історія про дружбу, самотність, дорослішання і про перші спроби зрозуміти найважливіші речі у житті. Ця книжка про життя семирічних дітей, що радіють життю, сваряться та миряться, бешкетують та сумують. Тут багато гумору та доброти.

"36 і 6 котів-компанйонів"
 Галина Вдовиченко

Вік: 7—10
Самотнім бабусям і дідусям, що живуть у старечому будинку, потрібні помічники. А декому з великого котячого гурту час повчитися піклуватись про інших.
Старенькі та 36 і 6 котів зустрінуться.
Це знайомство приведе до неймовірних змін у житті людей і котів. Котів, які стануть не лише компаньйонами, але й футболістами і театральними акторами.

"Єнотик Бо і повітряна куля" 
Ірина Лазуткіна

Вік: 6—9
Ви колись малювали свою мрію? А от Єнотик Бо, який мріяв навчитися літати на повітряній кулі, її намалював! Велетенську повітряну кулю, якою він керує сам, а з його наплічника визирає кротик Ом. Чи встигнуть друзі повернутися до початку «Монгольф’єрії», чи пробачить єнотикові вчитель Ас, чи вдасться Бо подарувати рожеву хмаринку подрузі Аї? Читайте про захопливі пригоди повітроплавців і дізнаєтеся про все.

"100 кроків до науки" 
Ліза Джейн Гіллеспі

Вік: 9—12
Це книжка про те, як наука і технології сьогодення стали такими, як вони є. Про те, як мрійливі погляди в нічне небо одних людей привели до впевнених кроків на Місяці інших, про зв’язок між першими підрахунками паличками, намальованими на стіні печери, та теорією відносності, між експериментами середньовічних алхіміків та нанотехнологіями, як звуки допомагають бачити, як вакцини здолали віспу, що таке Великий адронний колайдер та інші речі, про які треба знати, щоб розуміти сучасний світ.


"Булькало" 
Руне Белсвік

Вік: 7—10
Будні теж бувають цікавими — саме це норвезький автор Руне Белсвік мав довести своєму синові, що хотів казку про напад лева, а не про побудову стосунків зі своїм оточенням. Так і з’явився Булькало. А ще його крихітна Країна біля річки з нечисленним, але дуже колоритним населенням: сором’язливий Пундик, артистична Октава, працьовитий Пекар Лис, підступний Загрібайко. Їхні пригоди насправді починаються з дрібниць: достатньо просто перечепитися через лопату, а потім врятувати Качку з яйцем чи захотіти зробити річку просто серед кімнати: а там уже й викрадач річок і навіть лев не забариться. А з порятованого яйця може з’явитися справжнє Каченя, про яке доведеться піклуватися, пояснювати йому звідки на небі місяць та годувати пудингом, а потім усім разом пити сік з небилиць або кряблук та наминати хрустики.


"Відчайдушний боягуз" 
Володимир Арєнєв

Вік: 6—10
Данько — звичайнісінький хлопчик, життя якого повне пригод: він блукає світами сновидінь, грає головну роль у захопливому фільмі, мандрує машиною часу в майбутнє та бореться з мікробами-прибульцями. Він вчиться долати труднощі, з якими щодня стикаються діти, і на допомогу йому приходять вірні друзі. Данько розуміє, що подолати страх можна, лише переставши боятись, а справжня сміливість полягає в допомозі тим, хто її потребує. І, звісно, ця книжка про дива, любов та підтримку й віру у краще.


"Лінні фок Лінкс. З вишенькою
 на вершині слави" 
Аліса Пантермюллер

Вік: 9—12
Усі жінки в родині Лінні фон Лінкс були відомими: прабабуся Емілі — зірка Голлівуду, старша сестра Леслі — перша готична скрипалька. Навіть маленька сестра Фріда у свої п’ять років стала іконою моди!
Саме час Лінні підкорити світ своїми віршами та стати відомою поеткою! І хай навіть серед ночі привид старої пані назве її витвір мистецтва нісенітницею — Лінні не зупинити! Чи здійсниться бажання юної поетки піднятися на вершину слави?


"Вафельне серце"
 Марія Парр

Вік: 10—15
Трілле впевнений, що сусідка Лена Лід — його найкращий друг. Але він не певен, чи й Лена Лід вважає його таким. Обом їм по 9 років, вони постійно вигадують щось неймовірне: то стають вуличними музикантами, то шукають Лені тата, то кидаються рятувати Гірську Шкапу, то влаштовують Ноїв ковчег, то... Усі їхні пригоди годі перелічити, і не всі вони веселі, часом діти переживають і дуже сумні моменти.



Немає коментарів:

Дописати коментар