https://www.facebook.com/MarinaNezbailo

вівторок, 7 квітня 2020 р.

Кілька чудових книг для діток


Книга не тільки наш друг, 
але й наш постійний 
вірний супутник. 
(Д. Бідний)


Анастасія Лавренішина «Дрімучий ліс»

Уляна не знає, хто вона і якого роду. Змалечку, відколи себе пам’ятає, вона мешкає в моторошної рогатої чаклунки, яку називають просто Старою. Стара вважається в лісі найголовнішою, проте є такі закутки, в які Дрімучий ліс її не пускає. І ось одного разу стаються дивні речі: подруга зникає, перетворившись на дерево, а в ліс придибує чужий Сірий Вовк, за яким відмовляється ходити його тінь. Тоді Стара відправляє Уляну серед ночі в той закуток Дрімучого лісу, куди самій їй ходу нема, і вимагає, щоб Уляна принесла їй звідти Відьомську книгу…
Повість Анастасії Лавренішиної «Дрімучий ліс» — переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!», оголошеного видавництвом «Фонтан казок» з метою простимулювати українських письменників до створення книжок, у героях яких сучасні українські підлітки зможуть упізнати себе.


Олег Чаклун «Монстри, що живуть у шафах»

До нової книжки популярного сучасного українського дитячого письменника Олега Чаклуна увійшли казки про наші страхи, які ми зазвичай придумуємо собі самі — й самі їх лякаємося.
Чаклун — справжній майстер у творенні яскравих, ефектних, колоритних, близьких дитині «мультикових» образів. Його кумедні монстри Малюк, Забіяка, Хвалько, Незграба, а особливо — Хтось із темряви неодмінно полюбляться маленьким читачам. А ключовою особливістю цих казок є теплий ненав’язливий гумор, яким тонко просякнута вся оповідь. Письменник не насміхається зі страхів, якими так часто оповивають себе діти (та й дорослі також), а разом зі своїми читачами усміхається до цих страхів — і добра сила цієї усмішки така дієва, що легко перетворює монстрів на друзів.

Іван Андрусяк «Зайчикова книжечка»

«Зайчикова книжечка» — одна з найкращих книжок одного з найкращих сучасних українських поетів Івана Андрусяка. Віршовані казки призначені для читання дитині вголос та першого самостійного дитячого читання. Це трохи пустотливі, іноді задумливі, часто веселі, незрідка ніжні й неодмінно добрі історії, які Зайчик-тато розповідає своїм маленьким зайченятам, — а відтак з’ясовується, що всі ці пригоди трапилися з самим татом тоді, коли він був маленьким.

Олена Колінько «Шпалереон»

Якщо уважно придивитися до нових шпалер у класі й «увімкнути» уяву, то в їхніх візерунках залюбки можна розгледіти чудернацьких істот. Скажімо, кумедного динозавра Хвильку, кенгуру з валізою, метелика-офіціанта чи навіть чубатого однокласника в образі «гавайського носорога». Усе це дуже цікаво й кумедно на нудному уроці — але не тоді, коли потрапляєш до Шпалереону, де всі ці істоти виявляються живими, але їхньому чудернацькому світові загрожує страшна небезпека через твою-таки незграбність…
Повість-казка Олени Колінько «Шпалереон» — переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку» в номінації «Добрі пригоди»

Вікторія Ярош «Три горішки для Сашка»

Дев’ятирічний Сашко — син олігарха. У нього є все, про що тільки може мріяти дитина, ба навіть набагато більше. Але дорослі ігри в аристократизм, якими так переймаються батьки, для Сашка відверто нудні, а матеріальні цінності не можуть замінити цінностей справжніх — насамперед світлої, щирої й безкорисливої дружби. І так триває доти, доки в Сашковому житті не з’являється… Сантиметрик! Хто він: маленький чарівник, який може виконувати бажання, чи уявний друг, Сашкове «друге я»? Вирішувати тобі, юний читачу — тим паче, що з появою Сантиметрика має шанс докорінно змінитися не лише Сашкове життя, а й твоє.

Немає коментарів:

Дописати коментар