https://www.facebook.com/MarinaNezbailo

четвер, 30 липня 2020 р.

Неймовірні книги про справжню дружбу

Дружба — это доверие и уважение — «Ингушетия» — интернет-газета
Байрон називав її любов’ю без крил. Цицерон переконував, що життя без неї нічого не варте. Сотні письменників усіх часів і народів описували найрізноманітніші варіанти дружніх стосунків. У цій підбірці ми зібрали книги про дружбу...

Кейтлін Аліфіренка, Мартін Ґанда, а також Ліз Велч "Я завжди писатиму у відповідь"
    Це незвичайна книга про дружбу, адже дружба, яка виникає між героями, довжиною в океан. Але від того вона не менш справжня. Листуючись, хлопчик із Зімбабве та дівчинка з США, дуже змінюються. Різні країни, долі, світогляди не стають на заваді - вони поєдналися завдяки щасливому випадку, щоб розповісти нам неймовірну історію, яка від того не менш реальна. Адже це справжня подія, яка сталась у житті авторів - Мартіна Ганди та Кейтлін Аліфіренки. "Я завжди писатиму у відповідь" - дуже зворушлива книга, у ній герої вчаться допомогати один одному, переборювати життєві труднощі та знаходити у цьому мінливому  світі себе. Їхні листи стали містком, який допоміг їм втриматись у життєвому морі негараздів та турбот, він змінив їхнє життя і не лише їхнє...


Фенні Флеґ Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка"
Фото - Смажені зелені помідори в кафе "Зупинка"

Ця книга - це доля однієї непересічної сім'ї протягом ХХ століття, і водночас величезна порція душевності, легкого іронічного гумору та любові. Любові до життя, до людей, до смачної їжі, щирих розмов.
Після прочитання цієї книги у вас з'явиться відчуття, що ви завжди знали цих героїв і нізащо не захочете з ними розлучатися. Бо саме з такими людьми, відданими, щирими, справжніми, трішки з власними тарганами, але завжди чуйними і добрими, хочеться пройти свій життєвий шлях.
Їхні історії зворушують до глибини душі, тому книга читається на одному подиху. Вона про неперехідні цінності, які ніколи не минають. Навіть якщо проходять найкращі часи і покоління змінюються одне за одним, люди здатні об'єднуватися, не дивлячись на відмінності, і дарувати любов та підтримку просто так, бо це звичайна річ й інакше просто бути не може.

Тетяна Стрижевська «Файні товсті дівки, йо!»

Це весела та повчальна книжка для підлітків про двох «гламурних» дівчат — Мілану та Зоряну. Вони живуть у великому місті, слідкують за модою, читають жіночі журнали та люблять усе красиве і сучасне. Але одного разу вони потрапляють до бабці у далеке карпатське село. Всі шаблони розірвано, про моду тут не йдеться, а довкола тільки природа, свійські тварини, парне молоко і ставок.
Чудова психологічна книжка про дівчачу дружбу, що точно зацікавить підлітків від 9 до 12 років. Тут є над чим посміятись і над чим замислитись. Можливо, речі, які здаються важливими та першочерговими, — не настільки насправді вагомі? Чи треба рівнятись на «Барбі» та залежати від думки оточення? Відповіді на ці питання ваші діти знайдуть в романі «Файні товсті дівки, йо!».

Анастасія Нікуліна «Зграя»
Щоб трохи зняти напругу — ще одна підліткова книжка, і знову від української авторки. Це роман про п'ятьох хлопців, що захоплюються паркуром. Вони щодня кидають виклик міським висоткам і самим собі, ризикують та самовдосконалюються в своєму небезпечному хобі.
Головним героям по 18 років, відповідно — у них характерні для цього віку проблеми, страждання, зацікавлення та виклики. Вони цікавляться дівчатами, не розуміють батьків, намагаються відлинювати від навчання та знайти своє місце в цьому світі.
Словом, хороша книжка про пошуки себе, коли ти ледве досягнув повноліття. «А ще мені дуже закортіло стати теж частиною «Зграї». Знати, що є люди, які приймуть мене будь-якою, що б я не накоїла, яких би дров не наламала. Знати, що є люди, яким не все одно і які завжди підтримають мене, захистять, наб'ють за мене морду», — якось написала у рецензії на цю книжку одна з читачок. Отже, дорослим цей роман також сподобається — відчуттям єдності та захищеності у своєму маленькому світі.

Джон Бойн «Хлопчик у смугастій піжамі»
Хлопчик у смугастій піжамі: чи зможе колючий дріт розділити душі ... 
Здавалося б, про Голокост написано вже дуже багато книжок, усі вони зворушливі та шокуючі, і нічого нового тут не скажеш. Але книжка ірландського письменника Джона Бойна «Хлопчик у смугастій піжамі» — особливий роман на цю тему.
Це книжка про дружбу двох хлопчиків, що опинились по різні сторони «барикад». Один з них — Шмуель — в'язень концтабору. Інший — Бруно — син коменданта цього концтабору. Між двома дітьми зароджується справжня дружба, яку розділяє колючий дріт. Коли у друга трапляється біда — батько Шмуеля раптово зникає — Бруно перевдягається в смугасту піжаму, щоб допомогти йому…
Словом, море сліз вам гарантоване. При цьому, роман теплий, зворушливий і якийсь справжній. У 2008 році по книзі зняли фільм, що отримав багато нагород. Але краще один раз прочитати, ніж кілька разів подивитись.

                                           Про дружбу, що долає стіни
 
Квадрати, жителі квадратного міста, працьовиті і зважені, жили довгий час без цікавих подій і пригод. До одного дня, поки не народився допитливий Квадрик. Все він хотів знати, скрізь побувати і все побачити.
Продовження історія про казкову країну ПЛЮСПЛЮС та її жителів: працьовитих Квадратів і цілеспрямованих Трикутників. Колись вони жили дружно, але одного разу так посварилися, що звели між собою стіну. Добре, що справжній дружбі ніякі стіни не стануть на заваді!

Таємниця справжньої дружби. Пригоди зайченятка Косі
 Фото - Пригоди зайченятка Косі або Таємниця справжньої дружби
Що таке справжня дружба? Як проявляти турботу й увагу до близьких і друзів? Відповідь на ці питання ваш малюк знайде в першій книзі із серії «Пригоди зайченятка Косі».
Кумедні пригоди Косі і його друзів - білочки Моті, їжачка Фантика і синички Люсі, допоможуть дитині зрозуміти, що таке справжня дружба, взаємовиручка, гостинність, увага і турбота про близьких. Разом з маленькими лісовими героями він навчиться долати труднощі і знаходити розумні рішення в будь-яких ситуаціях, радіти рідній домівці, блакитному струмочку і яскравому сонечку.
Пригоди Косі і його друзів допоможуть юному читачеві відкрити світ, повний чудес, радості й добра, а ще він зрозуміє, що найкращий друг на світі - це матуся, а найпрекрасніше місце - рідна домівка.

Тайлер вчиться дружити
 ROZETKA | Тайлер вчиться дружити. Блер Мері - (9789669422507 ...
У серії «Чарівні історії про звірят» головними героями є діти і добрі захисники, які називають себе ферігардами. У книзі «Тайлер вчиться дружити» білченя-ферігард допомагає маленькому художнику перемогти на конкурсі і одужати.

Ірина Лазуткіна «Єнотик Бо і повітряна куля»
 Єнотик Бо і повітряна куля обкладинка
Бо – звичайний єнот. Всі єноти зазвичай займаються полосканням або ще чимось таким звичним. Та одного разу Бо побачив повітряну кулю, і його життя змінилося. В нього з’явилася мрія.  Бо потрапляє до школи повітряних пілотів, де на нього чекає багато пригод і сюрпризів. Авторка Ірина Лазуткіна також є пілотом повітряної кулі, тому в книзі багато правдивих фактів про повітроплавання – чи є в кулі кермо та штурвал, яка саме погода підходить для польотів, чи можна здійснити навколосвітню подорож на повітряній кулі…

Ульф Старк «Сікстен»
Сікстен Старк Ульф купити у ВСЛ
Сікстен – добрий  і милий хлопчик. Його батьки розлучилися, і він живе  з татом. Їхнє холостяцьке життя тільки на перший погляд здається дуже веселим. Тому Сікстен намагається допомогти татові й знайти йому нову симпатію. Добре, що в хлопця є вірний друг Юнте, у котрого є безліч ідей, як розв’язати цю складну проблему. Тато мусить переключитися на когось іншого, бо вже замучив Сікстена надмірною опікою. Він переживає, що може втратити ще й сина, тому, як тільки може і вміє, проявляє свою турботу. Сікстен все розуміє і терпить, навіть дівчачий велосипед.

Елена Ферранте "Моя неймовірна подруга"
Моя неймовірна подруга. Книга 1 100 грн. Е. Ферранте - Книжковий ...

Темпераментна й відверта розповідь про жіночу дружбу тривалістю в ціле життя, яка підкорила весь світ, яку із захватом читають і феміністки, і домогосподарки, і їхні чоловіки, тепер виходить українською.
Ніжну Елену і запальну Лілу сусіди звикли бачити завжди разом. Навчатися, щоб стати багатими, — такою була їхня дитяча мрія. Але життя повело дівчат до неї різними шляхами. Розумниця Елена наполегливо здобуває освіту, а обдарована Ліла працює в сімейній взуттєвій майстерні, готуючись до весілля. Постійно змагаючись і зростаючи в цьому суперництві, подруги залишать однолітків далеко позаду. Проте в Італії 1950-х років вирватися зі світу невігластва, насилля і батьківського диктату непросто. Це наче гра, у якій Елена і Ліла зробили різні ставки. Яка з них переможе? 


Немає коментарів:

Дописати коментар